« Zurück

Ik ben op zoek naar een energiezuinig klimaatsysteem voor een bouwproject

UniWarm_Hoe-kan-UniWarm-u-helpen_Blog-3.jpg11 März

Tegenwoordig houden projectontwikkelaars zich steeds vaker bezig met duurzaam bouwen. Niet verrassend aangezien we de klimaatdoelen moeten halen die zijn gesteld in het Klimaatakkoord van Parijs. Het streven is dat tussen 2020 en 2050 circa 6 miljoen huizen in Nederland van het aardgas af zijn, met als doel de CO2-uitstoot te beperken. Een grote uitdaging voor veel projectwikkelaars, want er moet gezocht worden naar nieuwe oplossingen.

Het is onze ambitie om oplossingen te bedenken voor zaken die over jaren pas de norm zijn.

Bent u geïnteresseerd in onze producten en diensten?

Gasloos en CO2-neutraal bouwen

Gelukkig staat u er niet alleen voor. We hebben ons assortiment volledig aangepast aan de energietransitie en denken daarom graag met u mee. Peter Riethorst van UniWarm: “Het is onze ambitie om oplossingen te bedenken voor zaken die over jaren pas de norm zijn. Onze energiezuinige, comfort gevende klimaatsystemen zijn bijvoorbeeld uitermate geschikt voor projecten waarbij gasloos en CO2-neutraal bouwen de uitgangspunten zijn.”

Energiezuinig klimaatsysteem

Hoe zit ons energiezuinige klimaatsysteem in elkaar? We leveren klimaatsystemen voor het plafond, de wand, de vloer en we hebben speciale modules voor het toilet en de badkamer. Elke module bestaat uit een verwarmingslichaam, koelsysteem en een afbouwplaat in één. Het product is eenvoudig aan te sluiten op een warmtepomp. Niet alleen deze eigenschap maakt het een duurzaam systeem, maar ook het feit dat het gemaakt is van Fermacell. Dit materiaal is gemaakt van gerecycled papier en gips. Een uitgelezen oplossing voor het circulaire bouwen.

Droogbouwsysteem

Ons klimaatsysteem vangt ook gedeeltelijk het personeelstekort op. Tegenwoordig een groot probleem in de bouw. Het is een namelijk droogbouwsysteem waardoor er geen sprake is van droogtijd en de platen zijn voorgefrased, wat ten goede komt aan de montagesnelheid. Andere voordelen zijn:

  • Het is een zeer licht systeem. Hierdoor kunt u het prima op houten balklagen leggen.
  • Het is uitstekend bestand tegen vocht.
  • Het is superdun, slechts 18 mm dik. U kunt het dus overal plaatsen.
  • Het reduceert geluid. We plaatsen er direct een vilten isolatielaag op, waardoor contactgeluid vrijwel niet te horen is. De ruimte zal niet hol klinken.
  • Het is een lage temperatuursysteem, waardoor u het goed kunt aansluiten op duurzame energiebronnen, zoals een warmtepomp.

Energieneutrale stadsvilla

Een goed voorbeeld van een duurzaam bouwproject waarbij wij betrokken waren is de renovatie van een villa in Rotterdam. Om precies te zijn in de wijk Kralingen. Hier hebben we ons klimaatsysteem toegepast in alle ruimtes van de villa en deze aangesloten op een warmtepomp. Het systeem kon gemakkelijk op de houten balklaag worden neergelegd. Als er was gekozen voor een nat zandcement vloerwarverwarmingssystem was dit niet zomaar mogelijk geweest. De gehele vloerconstructie moest in dat geval vervangen worden omdat het systeem te zwaar is. Ons systeem heeft dus een hoop kosten bespaard.

Bent u geïnteresseerd in onze producten en diensten?

« Zurück

Scroll to top