« Zurück

Waarom een klimaatsysteem met minimale opbouwhoogte?

Uniwarm_Thema3_Blog2foto1.jpg26 Sept.

Een klimaatsysteem met een minimale opbouwhoogte biedt vele voordelen. Het klimaatsysteem van UniWarm is een droogbouwsysteem bestaande uit een verwarmings- en koelingslichaam en afbouwplaat. Het is een droogbouwsysteem omdat het bestaat uit een Fermacell® plaat (gipsvezel). Fermacell® biedt vele voordelen waaronder een zeer kleine opbouwhoogte.

Waarom een minimale opbouwhoogte?

Dankzij de minimale opbouwhoogte (van 18 mm tot maximaal 37 mm) kunt u rechtstreeks een afwerklaag aanbrengen op de bestaande vloer, zoals: giet, pvc of laminaat. Dit is een groot voordeel voor de doorloopsnelheid van uw project. Ook is het gewicht ten opzichte van een zandcementvloer of betonvloer vele malen minder. Hierdoor hoeft u geen constructieve aanpassingen aan de bestaande constructie te realiseren.

“We zien dat veel mensen met een grachtenpand voor ons systeem kiezen. Want de gevelconstructies van dergelijke oude panden kunnen het gewicht van ons klimaatsysteem goed houden”, aldus Peter Riethorst van UniWarm.

Heeft u nog meer vragen?

Welke opbouwhoogtes zijn er?

We leveren 3 verschillende opbouwhoogtes:

  • 18 mm: dit is de kleinste opbouwhoogte. Hier kunt u direct de afwerkingslaag op aanbrengen.
  • 28 mm: deze opbouwhoogte raden we aan als er een tegel of houten vloer op wordt gelegd. Wij plaatsen er dan een 10 mm plaat overheen. Zo blijft de vloer stabiel liggen en treedt er geen werking op.  
  • 37 mm: dit is de grootste opbouwhoogte. Naast de 10 mm plaat wordt er 9 mm vilt tussen de vloer en de afbouwplaat geplaatst. Dit stuk vilt reduceert het contactgeluid naar beneden tot een minimum. Dit is ideaal als u buren heeft en geen last van elkaar wilt hebben.

Meer weten over ons klimaatsysteem?

Heeft u vragen? Hier kunt u meer lezen over ons klimaatsysteem. Ook hebben we diverse brochures op onze website staan over het klimaatsysteem. Uiteraard kunt u uw vragen ook vrijblijvend stellen via ons contactformulier of per telefoon. Onze klantenservice antwoordt u zo snel mogelijk.

Heeft u nog meer vragen?

« Zurück

Scroll to top