« Zurück

Wat zijn de voordelen van ons klimaatsysteem?

Uniwarm_Thema3_Blog3foto1.jpg24 Okt.

Geen droogtijd en licht van gewicht: dit is slechts een greep uit de voordelen die het UniWarm klimaatsysteem u te bieden heeft. “Ons klimaatsysteem is uniek. Het is een afbouwplaat, verwarming- en koelingslichaam in één. Gemaakt van recyclebare Fermacell® gipsvezelplaten”, aldus Peter Riethorst.

  • Voorgefreesde platen

De Fermacell® platen zijn voorgefreesd. Het voordeel hiervan is dat u precies ziet waar u de leidingen moet plaatsen. Hierdoor kunt u de vloerverwarming of plafondverwarming in hoog tempo installeren. Voor vele installateurs is het routinewerk. In de wandmodule zitten de leidingen er zelfs al in.

  • Geen droogtijd

Een verwarmingssysteem is doorgaans nat als het wordt gelegd, doordat het opgebouwd wordt uit cement of zand. Hierdoor moet u vaak een aantal dagen wachten voor het droog is. Bij ons klimaatsysteem heeft u niet te maken met deze droogtijd en kunt u het project sneller afronden.

Heeft u nog meer vragen?

  • Licht van gewicht

Ons klimaatsysteem is licht van gewicht. Hierdoor hoeft u geen aanpassingen te doen aan bestaande bouwconstructies. Bij renovaties van oude huizen komt dit goed van pas. Het scheelt een hoop geld, tijd en moeite.

  • Lage opbouwhoogte

Dankzij de lage opbouwhoogte(s), van 18 mm tot maximaal 37 mm, kunt u de afwerkingslaag (giet, pvc, hout, steen, etc.) direct op de vloerverwarming leggen.

  • Goede warmteverdeling

De Fermacell® platen hebben allemaal dezelfde structuur, waardoor de warmteverspreiding overal hetzelfde is. Zodoende is het alom even warm in de betreffende ruimtes en kunt u energie besparen.

  • Geluidswerend

Onder de 37 mm plaat zit een stuk vilt. Dit heeft een geluiddempend effect.

Meer weten?

Heeft u vragen over ons klimaatsysteem? U kunt diverse brochures downloaden op onze website. We hebben ook een video met uitleg over de installaties die we u kunnen e-mailen. Deze video wordt door vele installateurs gebruikt. Uiteraard kunt u ook altijd onze klantenservice benaderen voor meer informatie. Ze helpen u graag.

Heeft u nog meer vragen?

« Zurück

Scroll to top