« Zurück

Panden worden meer waard en duurzaam met onze klimaatoplossingen

Duurzame klimaatoplossing UniWarm fermacell.png07 Apr.

Duurzaam bouwen is tegenwoordig van groot belang. Alle vergunningaanvragen voor nieuwbouw moeten voldoen aan BENG (Bijna Energieneutrale Gebouwen). En ook voor renovaties is dit belangrijk; in het bouwbesluit van 2018 staat dat in 2050 alle gebouwen in Nederland energieneutraal moeten zijn. Dit betekent dat gebouwen die nu energieneutraal gebouwd of gerenoveerd worden in waarde stijgen. 

Bij UniWarm volgen we de nieuwe regels op de voet en spelen hierop in met ons assortiment en de ontwikkeling van verwarmings- en verkoelingsproducten. Zo kunt u met behulp van onze klimaatsysteem een pand met een F-label verbouwen tot een pand met een A-label. Tegenwoordig is dit systeem zeer gewild onder landelijke dealers, installateurs en aannemers.

Groene verduurzaming en een groene hypotheek

Ons klimaatsysteem is duurzaam, gemakkelijk te plaatsen en biedt de eindgebruiker veel comfort. Het is duurzaam omdat het is gemaakt van Fermacell®. Dit is gerecycled papier en gips en na gebruik is het weer recyclebaar. “Wij willen bijdragen aan ‘groene’ verduurzaming en circulair bouwen. Dit wil zeggen dat de producten die we gebruiken om te verduurzamen natuurlijk zijn. Fermacell® is hiervan een goed voorbeeld, maar ook onze ecologische wandverwarming die gemaakt is van houten restproducten”, aldus Peter Riethorst, eigenaar van UniWarm. 

“Wij willen bijdragen aan ‘groene’ verduurzaming en circulair bouwen."

UniWarm klimaatsysteem amsterdam.jpg

Verder is ons systeem gemakkelijk aan te sluiten op een warmtepomp, want het is lage temperatuursverwarming. Daarbij is de reactietijd op warmte- en koudevraag zeer snel en wordt de warmte of koude heel goed verspreid. Dit scheelt aanzienlijk op de energierekening. Hierdoor wordt de kans groot dat er een groene hypotheek wordt verstrekt, wat onder andere betekent dat de rente een stuk lager zal zijn. 

Toegepast in heel Nederland

Dat het eenvoudig te plaatsen is komt doordat het systeem licht van gewicht is, een droogbouwsysteem is en een lage opbouwhoogte heeft. U kunt het direct leggen op de vloer en u hoeft geen aanpassingen te doen aan de bouwconstructie. Ook is er geen sprake van droogtijd. Deze systeemeigenschappen zijn ideaal voor aannemers. 

“Langetermijndenken, energiebesparing en comfort staan bij UniWarm centraal."

Op dit moment wordt ons klimaatsysteem in heel Nederland toegepast, onder andere bij diverse bouwprojecten in Rotterdam en Amsterdam. Maar ook op het platteland bij de renovatie van monumentale boerderijen. Voor de renovatie van villa’s wordt het systeem eveneens regelmatig gebruikt. Vaak willen bewoners hun karakteristieke, houten vloer behouden en dat kan prima met ons klimaatsysteem.  

Houten vloer en vloerverwarming UniWarm.png

“Langetermijndenken, energiebesparing en comfort staan bij UniWarm centraal. Ons assortiment passen we voortdurend aan op deze drie pijlers. We hopen de komende jaren nog veel aannemers te ondersteunen en bij te dragen aan de verduurzaming van panden in heel Nederland en daarbuiten.”

Contact

Heeft u vragen over onze producten? Of wilt u met ons samenwerken? Neem vooral contact op. We helpen u graag!

Neem contact op

« Zurück

Scroll to top