« Zurück

Uw woning verduurzamen? Plaats vloerverwarming

Afbeelding uniwarm.jpg20 Jan.

Steeds meer mensen willen hun woning verduurzamen. Een energiezuinige woning is minder belastend voor het milieu en daarnaast zal de energierekening een stuk lager uitvallen. Bovendien zijn energiebesparende maatregelen goed voor de waarde van uw huis. Maar welke maatregelen zijn nodig om uw huis energiezuiniger te maken?

Isolatie en vloerverwarming

Allereerst is het belangrijk om uw huis goed te isoleren, zodat u de warmte binnenshuis houdt. U isoleert onder andere het dak, de vloer en de spouwmuren. Vervolgens legt u vloer- en/of wandverwarming aan. Vloerverwarming is lage temperatuurverwarming (LTW). De aanvoertemperatuur van het leidingwater ligt tussen de 35°C en 55°C in plaats van tussen de 60°C en 80°C. Hierdoor verbruikt de verwarmingsinstallatie tot wel 20 procent minder energie. Ook de verspreiding van de warmte is een stuk efficiënter, waardoor een aangename gevoelstemperatuur eerder is bereikt.

Er zijn verschillende soorten vloerverwarming. UniWarm levert onder andere het klimaatsysteem, het Eco vloerverwarmingssysteem en de ventilatievloer. Het klimaatsysteem is een verwarmingslichaam, koelsysteem en afbouwplaat in één. De verwarmingsplaat is vervaardigd van gerecycled gips en zorgt voor een snelle, gelijkmatige warmteverdeling. Deze eigenschappen maken het product extra duurzaam. Het systeem is ook verkrijgbaar als wand- en plafondverwarming.

Het Eco vloerverwarmingssysteem bestaat uit een houtvezelplaat die 100 procent recyclebaar is. Deze platen werken naar beneden toe warmte-isolerend. Dit zorgt ervoor dat de warmteafgifte optimaal is. De ventilatievloer is een vloerverwarming met mechanische luchttoevoer, die een gezond en comfortabel binnenklimaat creëert. Het systeem koelt, verwarmt, ventileert en is eveneens zeer energiezuinig. U zult geen last hebben van tocht, want de lucht verplaatst zich op lage snelheid.    

Warmtepomp

Als het huis goed is geïsoleerd en de vloer- en/of wandverwarming is geplaatst kunt u een warmtepomp laten installeren. Een warmtepomp gebruikt de energie van de aarde, lucht of water om uw woning te verwarmen. De CO2-uitstoot is om die reden aanzienlijk minder. Hoewel een warmtepomp duur is in aanschaf, verdient u hem zeker terug. De warmtepomp gebruikt slechts voor een vijfde van de warmteproductie elektriciteit, de rest van de afgegeven warmte is afkomstig uit de natuur en dus gratis.

Bespaar tot 80 procent aan energie met de E-heater

Wilt u nog meer energie besparen? Pas dan onze LTW-vloerverwarmingsverdeler met E-heather toe. Deze verdeler verwarmt het water direct in het eigen reservoir met behulp van een elektrisch element. Uw zonnepanelen kunnen het iets hogere elektriciteitsverbruik probleemloos compenseren.

Samen met de vloerverwarming vormt de verdeler met E-heater een opzichzelfstaand systeem. Hierdoor is het product zeer geschikt voor woningen zonder cv-ketel of warmtepomp, maar waar men wel behoefte heeft aan het comfort van de vloerverwarming. Als u de E-heater op de juiste manier toepast kunt u tot wel 80 procent aan energie besparen. De E-heater is eenvoudig te regelen en te controleren.  

« Zurück

Scroll to top