« Terug

Storingen aan verwarmingsinstallaties voorkomen? Gebruik Sentinel

Uniwarm_Sentinel_Blog1Foto1.jpg19 mrt

Zoekt u een product waarmee het systeemwater kan worden schoongemaakt en schoongehouden? Dan is het innovatieve product Sentinel voor u de oplossing. Dit product reinigt het systeemwater, beschermt de cv-installatie en onderhoudt deze geheel automatisch. Iedereen heeft baat bij een schoon verwarmingssysteem. De installateur hoeft minder vaak op pad voor onderhoudswerkzaamheden en storingen. En de eindgebruiker haalt meer rendement en comfort uit zijn verwarmingssysteem.

Preventief onderhoud is beter dan later hoge kosten maken

De meeste mensen denken er niet aan om het systeemwater van de verwarmingsinstallatie te reinigen. Hierdoor kunnen de volgende problemen optreden: kalkaanslag, lekkage, corrosie, storingen en inefficiëntie. Sentinel reinigt automatisch en vermindert zo de kans op hoge onderhouds- of vervangingskosten. Voor de portemonnee is het beter preventief schoon te maken dan de hele cv-installatie te vervangen. Zeker in deze tijd, waarin de verwarmingsinstallaties kleiner, kwetsbaarder en duurder zijn geworden. Bovendien zorgt een schoon systeem voor een betere warmteafgifte en dat bespaart flink op de energierekening.

Bel direct

Uniwarm_Sentinel_Blog1Foto2.jpg

Hoe werkt Sentinel?

Sentinel is geschikt voor vloerverwarming, radiatoren en cv-installaties. Het systeem bestaat uit een verdeelstation met een drietal Vortex filters, kogelkranen en waterbehandelingsvloeistoffen. Betreft het een nieuwe installatie, dan gebruikt u de vloeistof X100 en het Vortex filter. Deze houden de installatie langdurig schoon. Is de installatie vervuild? Dan raden we de vloeistoffen X400 of X800 aan. Deze weken al het aangekoekte vuil los. Als de installatie eenmaal gereinigd is, kunt u overgaan op X100. Hiernaast leveren we nog meer Sentinel vloeistoffen, zoals X200, X300, X500 en de lekdichter. Met deze vloeistoffen kan de installatie ook gereinigd en/of beschermd worden. X100 en X400 zijn eveneens verkrijgbaar in een spuitbus. Hiermee kunt u ze extra eenvoudig en snel toevoegen.

In onze webshop kunt u alle specificaties vinden. Om de kwaliteit van het systeem te waarborgen is het van belang periodiek het filter te reinigen. Dit is zeer eenvoudig en binnen enkele seconden te realiseren.

Sentinel installeren?

UniWarm levert Sentinel aan installateurs en onze dealers. Indien u hulp nodig heeft of vragen kunt u altijd bij ons terecht. U kunt ons iedere werkdag bereiken op +31 (0)575 - 555 777 of via ons e-mailadres info@uniwarm.nl.

Bel direct

« Terug

Scroll naar boven