« Terug

"De houten kerkvloer kon bij aanleg van het klimaatsysteem blijven zitten."

14 dec

WKZ Totaalinstallateur, gevestigd in Amsterdam en Apeldoorn, is klant bij UniWarm. In dit interview vertelt Hendrik Welleweerd (calculator/engineer) over een mooi project dat WKZ Totaalinstallateur in samenwerking met UniWarm heeft uitgevoerd: de renovatie van een kerkgebouw tot een beter geïsoleerd kantoorpand.

“Wij zijn gespecialiseerd in duurzame en energiezuinige oplossingen op het gebied van klimaattechniek, ventilatietechniek en verwarming. Wij voeren deze werkzaamheden onder andere uit in woningen, kantoren en de utiliteit. Zowel bij nieuwbouw- als renovatieprojecten. Dit doen wij in heel Nederland.”

“WKZ Totaalinstallateur was op zoek naar een klimaatsysteem leverancier met dezelfde landelijke dekking. Zo kwamen we bij UniWarm uit. De producten en de service voldoen aan de kwaliteit waar wij naar op zoek waren.”

“Het project dat we laatst met UniWarm uitgevoerd hebben duurde van offerte tot en met oplevering minder dan twee weken.”

Eenvoudig te programmeren

“We wilden een klimaatsysteem dat kan verwarmen én koelen, waarbij een warmtepomp de opwekking van de energie verzorgt. Duurzaam bouwen zit in ons DNA, dus een warmtepomp mag niet ontbreken.”

“Daarnaast vonden we het belangrijk dat de regeling van het klimaatsysteem en de andere vloerverwarmingssystemen van UniWarm gemakkelijk te bedienen en te programmeren zijn via de thermostaat, telefoon of tablet. UniWarm heeft het regelsysteem met al deze eigenschappen. Voor de eindgebruiker is het ideaal. We hoeven de programmering maar één keer uit te leggen en hij of zij begrijpt het.”

“Het is ook prettig dat UniWarm montagebedrijven in het hele land heeft en dat de producten direct uit voorraad leverbaar zijn. Hierdoor verlopen de communicatie en de levering vlot. Het project dat we laatst met UniWarm uitgevoerd hebben duurde van offerte tot en met oplevering minder dan twee weken.”

Minimale opbouwhoogte

“Bij dit project verbouwden we een oude kerk tot een beter geïsoleerd kantoorpand. Het klimaatsysteem van UniWarm is zeer geschikt om voor dit soort doelen te gebruiken. De opbouwhoogte van de platen is minimaal, waardoor het mogelijk was de tegelvloer van de kerk hier direct op te leggen.”

“Ook konden we de oude houten kerkvloer dankzij de lage opbouwhoogte laten liggen. Dat was erg fijn, want als we die eruit hadden moeten slopen had ons dat veel tijd gekost. Bovendien is er bij de aanleg van het klimaatsysteem geen sprake van droogtijd. Dat maakte ook dat het project vlot verliep. Al met al zijn we zeer tevreden over de producten van UniWarm en de samenwerking met dit bedrijf.”

« Terug

Scroll naar boven