« Terug

Speciaal ontworpen voor kleine ketelruimtes: de compacte Vortex 250

blog vortex filter 250.png29 mrt

Als een verwarmingssysteem regelmatig wordt gereinigd werkt het efficiënter en is de kans op defecten kleiner. Daarom kiezen steeds meer klanten voor Sentinel. Dit is een innovatief beschermings-, reinigings- en onderhoudssysteem dat onder andere bestaat uit het krachtige Vortex-filter. Sinds kort leveren we hiervan een compacte versie: de Sentinel Eliminator Vortex®250 (Vortex 250).

Verwijdert alle soorten vuil

Soms is het Vortex-filter te groot voor de ketelruimte. Om die reden is de Vortex 250 ontwikkeld. Dit filter is 110 mm hoog, 164 mm lang en 81 mm breed. Het verwijdert alle soorten vuil die doorgaans worden aangetroffen in een verwarmingssysteem. Daarnaast beschermt het product de cv-installatie en zorgt het ervoor dat de gehele verwarmingsinstallatie optimaal werkt.

De Vortex 250 heeft een opvangcapaciteit van 180 ml en een magneet van 9.000 Gauss.

Montage en werking

U bevestigt de Vortex 250 horizontaal en direct onder de ketel. Ondanks de kleine afmetingen is het filter zeer krachtig. De Vortex 250 heeft een opvangcapaciteit van 180 ml en een magneet van 9.000 Gauss. Hierdoor wordt het afvangen van vuil continu gemaximaliseerd. De maximale flow is 35 liter per minuut. 

Vuil wegspoelen op locatie

Het wegspoelen van het vuil vindt plaats op locatie bij de huiseigenaar en is vrij eenvoudig. U haalt de magneet uit de huls en zet de spoelklep open. Binnen enkele seconden is de installatie schoon. Dit scheelt zowel de eindgebruiker als u een hoop tijd.

Robuust en betrouwbaar 

De Vortex 250 heeft dubbele afdichtingen, GPR-behuizing en een van messing gesmeed T-stuk met een geïntegreerde kogelkraan. Hierdoor is het product robuust, betrouwbaar en zijn de eventuele reparatiekosten laag.

Als leverancier van Sentinel zien wij de Vortex 250 als een mooie aanwinst op ons assortiment. Op deze pagina vindt u alle informatie en producten van Sentinel die wij leveren. Neem bij vragen gerust contact met ons op. We adviseren u graag. 

Labels

« Terug

Scroll naar boven