« Terug

Reiniging van de verwarmingsinstallatie vermindert gasverbruik

blog uniwarm.jpg20 jan

Bent u toe aan een nieuwe, energiezuinige ketel? Denk dan ook alvast na over de reiniging en het onderhoud. U voorkomt hiermee dat uw cv-ketel, radiatoren en leidingen verstopt raken. Met een schoon verwarmingssysteem werkt uw installatie energiezuiniger. Het reinigings- en onderhoudssysteem Sentinel helpt hier effectief bij, met name vanwege het krachtige Vortex-filter.

Sterke magneet

Het Vortex-filter zuivert het leidingwater voortdurend, dankzij een sterke magneet die metaaldeeltjes aan zich bindt. Hierdoor blijven deze deeltjes niet vrij in het systeem circuleren. Het Vortex-filter is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen:

- Vortex 200: toepasbaar in installaties tot 28 kW. Dit model is voorzien van een enkele kogelkraan en een filterkamer van 200 ml. 
- Vortex 300: toepasbaar in installaties tot 45 kW. Dit model is voorzien van twee kogelkranen en een filterkamer van 300 ml.
- Vortex 500: toepasbaar in installaties tot 80 kW. Dit model is voorzien van twee kogelkranen en een filterkamer van 500 ml. 

Vloeistoffen voor reiniging leidingwater

Ook niet-magnetische deeltjes worden uit het systeem gefilterd, dankzij Sentinels bijbehorende waterbehandelingsvloeistoffen, zoals X400 en X800. Voordat u de cv-ketel vervangt past u X400 of X800 toe om het gehele systeem te reinigen. U geeft het verwarmingssysteem dan een mooie, nieuwe start: een gloednieuwe cv-ketel met een brandschoon leidingsysteem. X100 gebruikt u om de cv-installatie te beschermen tegen corrosie en kalkaanslag.

Onderhoud warmtepomp

Voor een warmtepomp is periodieke reiniging eveneens belangrijk. Net zoals een cv-installatie kan de warmtepomp en het daaraan gekoppelde leidingsysteem vervuild raken. Hierdoor verminderen het rendement en de levensduur. Dit is een onwenselijke situatie, zeker omdat een warmtepomp zeer duur is in aanschaf. De Sentinel-producten, zoals het Vortex-filter en de waterbehandelingsvloeistoffen, zijn ook toepasbaar in een installatie met een warmtepomp.

Labels

« Terug

Scroll naar boven