Cv ketel onderhoud: wat voor onderhoud moet er gedaan worden?

Door op reguliere basis cv ketel onderhoud te laten plaatsvinden, zal u minder vaak last hebben van een storing aan de cv ketel. Een storing aan uw cv ketel is namelijk ontzettend vervelend en komt nooit gelegen of gepland. Hoe vaak er onderhoud benodigd is, hangt af van de leverancier van uw cv ketel. Gelukkig hoeft u hier zelf niet heel veel voor te doen. Sentinel reinigt, beschermt en onderhoudt uw cv ketel en zo heeft u er minder omkijken naar. Toch kunt u zelf ook iets doen om de cv ketel een langer leven te geven. In dit artikel vertellen wij u meer over cv ketel onderhoud, wat uzelf kunt doen en wat u van Sentinel kunt verwachten.

cv ketel onderhoud storing cv ketel
neem contact op ››

Cv ketel onderhoud met Sentinel van UniWarm 

Met het gebruik van Sentinel verkleint u de kans op vervuiling en verstopping. Op deze manier blijft het (warme) water soepel door de buizen lopen. Uw woning of pand wordt nu verwarmd op de manier zoals u mag verwachten. Sentinel bestaat uit een stukje clean, protection en maintain. Oftewel met Sentinel maakt u de verwarmingsinstallatie eerst grondig schoon, daarna kiest u ter bescherming Sentinel X100. Dit is tegen corrosie en kalkaanslag. Vervolgens is het aan u om dit te onderhouden en de cv-ketel regelmatig schoon te houden op dezelfde manier.

Cv ketel onderhoud met Sentinel reinigt dus het systeemwater, beschermt de cv-installatie en onderhoudt deze geheel automatisch. Hierdoor hoeft u minder vaak de installateur te contacteren. 

Cv ketel onderhouden: wat kunt u zelf doen?

Eens in het jaar of twee jaar is het tijd voor een check van uw cv-ketel. Een cv ketel onderhouden is misschien niet het leukste klusje dat er is, echter is het verstandig om zo nu en dan zelf een check te doen of alles nog naar behoren functioneert. Merkt u dat de verwarming niet optimaal werkt? Onderstaande punten kunt u zelf nalopen om uit te sluiten dat het iets is wat u zelf kunt behelpen. Het onderhoud verwarmingsketel wordt een eitje! 

CV ketel onderhouden: welke controlepunten kan ik zelf nalopen?

Een cv ketel onderhouden is geen hogere wiskunde. We vertellen u welke controlepunten u zelf kunt controleren.

  • Staat de cv ketel aan?
  • Werkt de stroom in huis en werken de radiatoren?
  • Controleer de waterdruk in de cv ketel. Dit is 1,5 tot 2 bar.
  • Staat de gaskraan open?
  • Ziet u dat de thermostaat van uw woning/pand werkt?
  • Staan de radiatoren open en kan het warme water stromen?

cv ketel onderhoud storing cv ketel
neem contact op ››

Cv ketel maakt lawaai. Is dit een voorteken voor een storing cv ketel?

  • Maakt uw cv ketel een tikkend geluid? Dit is niet ernstig, maar kan duiden op de warmtewisselaar. Bel eventueel naar een monteur gespecialiseerd in cv ketel onderhoud.
  • Maakt uw radiator een borrelend geluid? Dit kan duiden op te veel lucht in de radiator. De radiator ontluchten is hierbij raadzaam een eenvoudig uit te voeren.
  • Wanneer uw cv ketel een fluitend geluid maakt, ga dan na of dit geluid zich voordoet bij het gebruik van warm water of het verwarmen van de woning. Bel hierna een monteur op voor verdere afhandeling.

Storing cv ketel voorkomen met behulp van UniWarm 

Het regelmatig uitvoeren van cv ketel onderhoud zal een storing aan de cv ketel uitstellen of zelfs voorkomen. UniWarm vereenvoudigd het onderhoud verwarmingsketel voor u met Sentinel. Heeft u vragen over ons product, over het onderhoud cv ketel of over onze services? Twijfel niet en neem gerust contact met ons op. Wij staan klaar voor u!

Neem contact op

sentinel-x100-producten-uniwarm.jpg

Sentinel cv waterbehandeling 1L X100 Inhibitor

Biedt bescherming tegen corrosie en kalkaanslag. Geschikt voor alle indirecte cv-installaties.

bestellen ››
sentinel-filter-vortex-producten-uniwarm.jpg

Filter VORTEX

Een uiterst krachtige filter dat vuil uit het systeem filtreert. Geschikt voor cv- installaties tot 45kW.

bestellen ››
sentinel-x400-producten-uniwarm.jpg

Sentinel cv waterbehandeling 1L X400 Systeem Vernieuwer

Maakt vuil los en herstelt de circulatie in radiatoren en leidingen. Geschikt voor oudere cv-installaties.

bestellen ››
sentinel-x800-producten-uniwarm.jpg

Sentinel cv waterbehandeling 1L X800 JetFlo Maximale Reiniging

Extra snel reinigingsmiddel. Binnen 1 uur verwijdert het corrosie en kalkaanslag. Geschikt voor oudere verwarmingssystemen.

bestellen ››
Scroll naar boven