« Terug

UniWarm klimaatsystemen zijn uitermate geschikt voor uw elektrische warmtepomp

Spredle_Uniwarm_MBF_19.jpg04 apr

Beschikt u over een elektrische warmtepomp en wilt u verder verduurzamen? Dat kan met een Klimaatsysteem of een vloerverwarming van UniWarm. Beide zijn geschikt om aan te sluiten op de warmtepomp en dragen bij aan het verlagen van uw gasverbruik. Zo bent u opgewassen tegen de stijging van de gasprijzen. In dit artikel vertellen wij u graag meer.

De warmtepomp extra efficiënt gebruiken

Het gebruik van een warmtepomp in combinatie met vloerverwarming is extra efficiënt. Waar een hangende radiator temperaturen tot  80 graden Celsius nodig heeft om de ruimte te verwarmen, heeft een vloerverwarming maar een toevoerwarmte nodig tussen de 25 en 30 graden celsius. Omdat de temperatuur van de bron en het afgiftesysteem nu dicht bij elkaar liggen hoeft de warmtepomp minder energie te verbruiken voor het regelen van deze temperatuur. 

Installatie van het klimaatsysteem

Het klimaatsysteem is een verwarmings-, koelings- en afwerkingslichaam in één en is gemakkelijk aan te sluiten op zowel een CV-ketel als een elektrische warmtepomp. Ons klimaatsysteem bestaat uit gipsvezelplaten waarin de leidingen zijn voorgemonteerd. Dit zorgt ervoor dat het systeem gemakkelijk en snel kan worden geplaatst in iedere woning. Er is namelijk geen droogtijd meer aan verbonden.

Spredle_Uniwarm_MBF_16 klimaatsysteem

Beschermen met Sentinel 

Maakt u de pomp schoon en houdt u hem schoon, dan is eenmaal per jaar onderhoud meer dan voldoende. Schoonmaken doet u met de producten van Sentinel. De vloeistoffen weken het eventueel aanwezige aangekoekte vuil los. 

Bij de producten van Sentinel, die verkrijgbaar zijn in de webshop van UniWarm, draait het om drie fases: clean, protection en maintain; oftewel schoonmaken, beschermen en onderhoud.

Fase 1: Schoonmaken
Hiervoor gebruikt u het Sentinel product dat het beste bij uw systeem past. Meer informatie hierover vindt u hier:

Fase 2: Beschermen
Om uw warmtepomp te beschermen tegen corrosie en kalkaanslag gebruikt u Sentinel X100. 

Fase 3: Onderhouden
Een warmtepomp heeft niet veel onderhoud nodig. Zeker niet in vergelijking met een verwarmingsketel. Om het maximale rendement te behalen is een keer per jaar uw warmtepomp onderhouden voldoende. Het onderhoud bevordert de energiezuinige werking van het systeem. U kunt hiervoor hetzelfde product gebruiken als in fase 1.

Advies van UniWarm

Een klimaatsysteem? Reguliere vloerverwarming? Een warmtepomp? Ieder huishouden en budget is anders. UniWarm biedt voor iedere situatie de juiste oplossing. Laat ons u adviseren!

Labels
Nieuws in proef

« Terug

Scroll naar boven