« Terug

Voor iedere situatie een innovatieve oplossing

UniWarm badkamer met fermacell platen klimaatsysteem.jpg07 apr

Innovatie is voor UniWarm en haar klanten zeer belangrijk. Wij denken onophoudelijk na over nieuwe producten en verbeteringen aan bestaande producten. Zo proberen we enerzijds een bijdrage te leveren aan het circulaire bouwen en anderzijds aan het comfort van de eindklant. Een aantal innovatieve producten die we op dit moment in ons assortiment hebben zijn: de ecologische wandverwarming, de afbouwplaat voor de badkamer voorzien van wandverwarming en het klimaatsysteem met de Fermacell® plaat.

Ecologische wandverwarming

De ecologische wandverwarming is geschikt voor bijvoorbeeld de huiskamer of de slaapkamer. De verwarming bestaat uit een ecologische vezelplaat die is vervaardigd uit een restproduct: zaagsel uit houtfabrieken. Het scheelt een hoop afval als dit restproduct wordt gebruikt én er kan een kwalitatief hoogwaardig product van worden gemaakt. Peter Riethorst, eigenaar van UniWarm: “Ik ben ervan overtuigd dat natuurlijke producten meer comfort geven. De houten plaat ademt en creëert zo een gezondere atmosfeer.”

Afbouwplaat voor de badkamer met wandverwarming

Voor het (ver)bouwen van een badkamer hebben we ook een ideaal verwarmingssysteem. Dit bestaat uit een waterdichte, lichtgewichte isolatieplaat, gemaakt van XPS. U kunt er de leidingen gemakkelijk op monteren. Vervolgens kunt u tegels van de badkamer er direct op plaatsen. De isolatieplaat zorgt ervoor dat de warmte maar één kant op kan gaan. Daardoor zullen de tegels heel snel verwarmd zijn. Het product bevat ook een douchewand met een isolatieplaat en een cementlaag. Hierdoor is het nog comfortabeler om in de badkamer te verblijven.

"De isolatieplaat zorgt ervoor dat de warmte maar één kant op kan gaan. Daardoor zullen de tegels heel snel verwarmd zijn."

U kunt het systeem gemakkelijk aansluiten op een warmtepomp, want het is lage temperatuurverwarming. En als het verwarmingssysteem een cv-ketel betreft kan de klant deze een stuk lager zetten. Het systeem levert dus flink wat energiebesparing op.

Klimaatsysteem met Fermacell® plaat

Ons klimaatsysteem met Fermacell® plaat bestaat uit een verwarmings-, koelings- en afwerkingslichaam. Voor aannemers en installateurs heeft dit systeem vele voordelen. Het is licht van gewicht dus u hoeft niets te wijzigen aan bouwconstructies, u kunt het direct op de vloer plaatsen, er is geen sprake van droogtijd en bij sommige modules zitten de leidingen er al in voorgemonteerd. Dat maakt het leggen nog sneller. Verder is het een duurzaam systeem. Fermacell® is namelijk gemaakt van gerecycled papier en gips.

Voor de eindklant is het ook een prettig systeem: de reactietijd bij warmte- of koelvraag is zeer snel. Bovendien is de warmteverspreiding erg goed. Dit scheelt energiekosten en creëert extra comfort.

klimaatsysteem-greenline-luchtzuiverende-vloerverwarming-uniwarm.jpg

Contact

Heeft u vragen over bovenstaande producten? Wij beantwoorden ze graag. Neem contact op via onze contactpagina of per telefoon +31 (0)575 - 555 777.

Neem contact op

« Terug

Scroll naar boven