« Terug

Zonnepanelen als zonneboilersysteem op uw dak? Met deze tips behoudt u het hoogste rendement

zonneboilersysteem16 jul

Veel mensen weten het niet, maar als de zonnepanelen - die gebruikt worden als zonneboilersysteem - eenmaal op het dak zitten, hebben ze nog steeds aandacht nodig. Zo moeten ze bijvoorbeeld na een aantal jaar gereinigd worden. Dus wilt u zo veel mogelijk resultaat en rendement behalen? Lees hier wat u moet doen:

Hoog rendement

Het rendement van een zonneboilersysteem is hoog. Een zonneboiler zet elektromagnetische straling van de zon om in warmte. Met een goed onderhouden systeem bespaart u tussen de 50 à 70 procent van uw energieverbruik voor warm water. Met een systeem waar niet naar omgekeken wordt, zal het percentage na verloop van tijd zakken. Belangrijk dus dat u dit niet laat versloffen, regelmatig een check uitvoert en op tijd aan de slag gaat met de reiniging. 

Tips voor een hoger rendement en langere levensduur

Voor een effectieve werking én een langere levensduur, is het belangrijk om regelmatig een aantal zaken te controleren. Welke? Wij zetten ze voor u op een rij:

Controleer....

  • of er, gedurende de dag, zo min mogelijk schaduw op de collectoren valt;
  • of het isolatiemateriaal dat zich bevindt op de buizen, draden en pijpen niet beschadigd of verweerd is;
  • of de kleppen (in het heating systeem) op de juiste manier openen en sluiten;
  • het voeglood en afdichtingsmiddel rond de plek waar de buizen door het dak huis huis in gaan;
  • de bouten en moeren die het systeem verbinden aan de ondersteunende structuur;
  • de buizen, buisverbindingen en buisafsluitingen op vloeistof vlekken en of de buizen geseald zijn met kit materiaal;
  • de kwaliteit van de vloeistof in de zonnepanelen op vervuiling.

Op de laatste stap gaan wij wat dieper in. Het is namelijk erg belangrijk om op tijd de vloeistof van de zonnepanelen te controleren op vervuiling en op tijd te voorzien van een reinigingsbeurt. Maar wanneer is 'op tijd'? Hoe weet u wanneer het zover is? Dat is simpel! De eerste vier jaar kan het systeem prima zonder, maar na die tijd kunnen er langzaamaan problemen optreden, zoals een slechte circulatie en zonne-warmte-opname, door dikker worden of zelfs verstoppingen van de vloeistof. De kans is dan groot dat er onderdelen vervangen moeten worden. En u raadt het al... Daar zit een prijskaartje aan. Sentinel biedt hier een eenvoudige, effectieve oplossing voor.

hoog rendement

De werking van Sentinel

Sentinel heeft een tweetal producten die te gebruiken zijn om het systeem te reinigen en te beschermen. Deze vloeistoffen zorgen ervoor dat uw zonneboilersysteem langdurig schoon blijft. Met onze producten (R100 en R200) weekt al het aangekoekte vuil los.

Voordelen van Sentinel

  • Optimaal rendement van het zonneboilersysteem;
  • optimale bescherming van het zonneboilersysteem;
  • door het gebruik van Sentinel is er weinig tot geen onderhoud nodig. Fijn voor de portemonnee!

« Terug

Scroll naar boven