« Terug

Waarom is ons klimaatsysteem uitermate geschikt voor duurzame bouwprojecten?

Waarom-is-ons-klimaatsysteem-uitermate-geschikt-voor-duurzame-bouwprojecten-Nieuws-UniWarm.jpg24 jul

Tijden veranderen. Nieuwe normen op gebied van duurzaamheid stimuleren ons om te innoveren en steeds met nieuwe producten te komen. Zodoende hebben wij in 2016 een energiezuinig klimaatsysteem ontwikkeld dat bestaat uit een verwarmings- en koelingslichaam en een afbouwplaat in één. Het product is in het bijzonder geschikt voor renovaties; een vraagstuk dat de komende jaren alleen maar groter zal worden. Inmiddels is ons klimaatsysteem al op vele plaatsen in Nederland toegepast.  

100 procent Recyclebaar en een gelijkmatige, snelle warmteverdeling

Wat maakt ons product duurzaam? De afbouwplaat is gemaakt van Fermacell®, gipsvezel. Dit materiaal is 100 procent recyclebaar. Daarbij heeft iedere afbouwplaat hetzelfde formaat, waardoor warmte snel wordt verspreid en gelijkmatig wordt verdeeld. Dit bespaart een hoop energie en biedt tegelijkertijd een hoog comfortniveau. Ook is ons systeem uitermate geschikt voor een warmtepomp, een praktische bijkomstigheid aangezien gasloos bouwen tegenwoordig de norm is.

Voordelen bij een bouwproject

Niet alleen op gebied van duurzaamheid biedt ons product voordelen. Het komt ook ten goede aan de doorlooptijd van een bouwproject. Het feit dat het een droogbouwsysteem is, is een groot pluspunt voor de monteur. Hij heeft hierdoor niet te maken met droogtijden en kan snel doorwerken. Verder kan hij ons systeem direct op de bestaande vloer monteren en er vervolgens meteen de afwerkvloer op plaatsen. En dankzij de lage opbouwhoogte is ons systeem licht van gewicht. Dit bespaart veel constructieve werkzaamheden.

Renovatieprojecten in Amsterdam en Rotterdam

De afgelopen periode hebben we mogen bijdragen aan 2 mooie renovatieprojecten: een appartementencomplex in Amsterdam en een villa in Rotterdam. Beide locaties voldoen aan de duurzaamheidsnormen die gelden voor 2050. De woningen zijn overigens niet alleen duurzaam geworden, maar dankzij ons klimaatsysteem ook uiterst comfortabel om in te verblijven.    

Voor ieder klimaatvraagstuk een oplossing

Wij hebben ons klimaatsysteem niet op de markt kunnen brengen zonder de hulp van onze dealers en feedback van klanten. Het is voor ons heel belangrijk om open te staan voor ideeën, vragen en reacties van de eindgebruiker. Zo kunnen we onze producten blijven verbeteren. We streven ernaar om voor ieder klimaatvraagstuk de juiste oplossing te bieden!

« Terug

Scroll naar boven