« Zurück

Ik wil een koelplafond en ben op zoek naar een oplossing

UniWarm_Hoe-kan-UniWarm-u-helpen_Blog-15.jpg06 Mai

Heeft u een uitstekend geïsoleerd huis en krijgt u het soms zelfs te warm in de zomer? Dan is een koelplafond voor u een uitkomst. “Wij raden mensen een koelplafond aan als ze hun verwarming heel weinig zullen gebruiken en koeling nodig hebben. Koelte daalt namelijk, dus is het extra handig als het plafond dit kan realiseren”, aldus Peter Riethorst van UniWarm.

Een koelplafond zal de nachtrust niet verstoren.

Bent u geïnteresseerd in onze producten en diensten?

Koelplafond: de voordelen

Veel woningen zijn voorzien van een airco. Dit koelsysteem heeft een aantal nadelen: het werkt niet efficiënt, het maakt geluid en u kan er ziek van worden. De verkoelende werking van een koelplafond bestaat uit straling. Deze zakt als een koude, zachte deken naar beneden. Bovendien ziet u niets van deze koeling: u kijkt tegen een mooi, gestuukt plafond aan. Een koelplafond kunt u afwerken in iedere stijl die u maar wenst. Peter: “Een van de grote voordelen van een koelplafond is dat hij geen geluid maakt, in tegenstelling tot een airco die vaak staat te horren. Een koelplafond zal de nachtrust dus niet verstoren.” Een belangrijk, bijkomend, voordeel is dat de gehele ruimte nagenoeg dezelfde koele aangename temperatuur heeft.

Geschikt voor warmtepomp

Het koelplafond bestaat uit een verwarmings- en koelsysteem en een afbouwplaat (Fermacell). Dit is geschikt om te gebruiken voor een lage temperatuurverwarmingssysteem, en dus aan te sluiten op een warmtepomp. Vanwege het feit dat het een eenvoudig te monteren systeem is en zeer licht van gewicht, kan het koelplafond, naast nieuwbouwwoningen, ook worden toegepast bij renovatieprojecten en houtskeletbouw.

Deskundig advies

Als het toch wat koud wordt in huis, heeft het koelplafond gelukkig ook nog een verwarmingselement. Zo kan u het hele jaar zeer comfortabel wonen. Wilt u meer weten over het koelplafond? We geven u graag deskundig advies en kunnen de montage en installatie verzorgen. Indien u het zelf wil plaatsen sturen we u een instructievideo. Voor vragen kunt u altijd bij ons terecht. Als u hulp nodig heeft bij de montage kunt u altijd bellen. We zoeken met alle plezier naar een oplossing.

Bent u geïnteresseerd in onze producten en diensten?

« Zurück

Scroll to top